Terug naar overzicht

8 aandachtspunten voor een goede website

02 okt 2012

Het aantrekken van bezoekers is al moeilijk genoeg. Hun interesse trekken en dit behouden nog meer. Belangrijk is om jouw website zo vorm te geven, dat frustraties tot het minimum beperkt worden. Oftewel: hoe zorg je er nu voor, dat bezoekers zo lang mogelijk op jouw website blijven hangen? Onderstaand 8 voorbeelden van wat je niet moet doen in je website.

Niet doen in je website

 • Onduidelijke navigatie
  Een duidelijke navigatie is logisch en begrijpelijk voor de bezoeker. Plaats daarom elementen op een vaste plaats. Hiermee geef je bezoekers overzicht.

 • Te veel advertenties
  Om inkomsten te genereren bieden sommige websites derden de mogelijkheid om op de site te adverteren. Niets mis mee, maar overdrijf het niet.

 • Slechte indeling van content
  en slechte indeling van je content kan ervoor zorgen dat informatie op je site moeilijk te vinden is. Zorg voor overzicht door bijvoorbeeld categorieën en koppen te gebruiken.

 • Opdringerig gebruik van audio en video
  Laat bezoekers kiezen of zij video- en audiobestanden op je site willen bekijken of  beluisteren. Het automatisch laten afspelen van video’s of muziek kan namelijk zorgen dat mensen je website verlaten.
 • Verplichte registratie
  Vermijd obstakels tussen jou en je bezoekers. Geef, wanneer een registratie toch noodzakelijk is, een voorproefje van wat hen te wachten staat.

 • Saaie content en vormgeving
  Een goede vormgeving geeft overzicht en zorgt dat de inhoud zo goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Ook de content die je publiceert is van belang. Zonder prikkelende artikelen zijn bezoekers zo weg.

 • Slechte leesbaarheid
  Om te zorgen dat de informatie die op je website staat leesbaar is, is een goede keuze van lettertype en kleur van belang.

 • Gebrek aan vernieuwing
  Een website is nooit af. Je hebt wellicht een goede balans gevonden in interactiviteit, vormgeving en content. De volgende stap is zorgen dat bezoekers regelmatig terugkeren naar je website. Publiceer dus met regelmaat nieuwe content.

Bekijk de infographic online op www.frankwatching.com/8-aandachtspunten-voor-een-goede-website-infographic/