Terug naar overzicht

Beveiliging persoonsgegevens

06 jan 2017

Persoonsgegevens via de website

Zelfs wanneer je slechts een contactformulier op de website hebt staan ben je volgens de wet persoonsbeveiliging al verplicht om in elk geval een beveiligde verbinding te gebruiken.

Het grootste risico van het bezitten van privacygevoelige informatie is natuurlijk dat de informatie op straat komt te liggen. Anderen weten dan dingen van je die niemand hoeft te weten. Ook kunnen je gegevens worden gebruikt om identiteitsfraude te plegen.

Wat kun je hier nu concreet mee

Om de informatie zo goed mogelijk privé te houden en de kans zo klein mogelijk te maken dat deze informatie op straat komt dien je een aantal maatregelen te nemen:

  • Gegevens niet meer opslaan
  • Updaten – dit verkleint de kans op een hack, wij hebben onderhoudsabonnementen waarbij wij zorgen dat je website technisch altijd actueel is.
  • SSL – De werking van een SSL-certificaat is tweeledig. Ten eerste is het certificaat een manier om aan te tonen dat de bewuste server is wie hij zegt te zijn. Ten tweede wordt alle communicatie tussen de server en de gebruiker versleuteld, waardoor dit door kwaadwillenden niet te onderscheppen is.
  • Verder kunnen wij op regelmatige basis (de regelmaat kunnen we in overleg bepalen) de site pro-actief doorlopen en aanbevelingen doen, wij hebben hiervoor urenbundels en kunnen hiervoor diverse afspraken maken

Er zijn dus voldoende opties om op een juiste wijze om te gaan met het vertrouwen wat de bezoeker je geeft door zijn gegevens op je site achter te laten. Wij gaan hier graag met je over in gesprek.