Terug naar overzicht

Buro26 op de JoomlaDagen 2017

03 apr 2017

groepfoto joomla dagen

intro joomladagen 2017

JoomlaDagen 2017

De JoomlaDagen stonden ook dit jaar weer in het teken van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van het opensource CMS Joomla. De developers van Buro26 zijn zaterdag en zondag 1 & 2 april (geen grapje) naar het Woudchoten hotel geweest in Zeist geweest om te horen en zien wat de laatste ontwikkelen zijn. Vincent, Tom, Laurens & Jesper zijn vol informatie en geïnspireerd terug gekomen.

"Joomla is voor ons een middel om professionele websites neer te zetten"

Vincent (Lead developer) verteld: Joomla is voor ons een middel om professionele websites neer te zetten, vandaar dat wij ook aanwezig waren op de Joomladagen.

Diverse sprekers hadden het over de toekomst van Joomla. Er komen echt hele mooie verbeteringen aan! De verbeteringen die in Joomla 3 gaan plaatsvinden maken het nóg makkelijker voor gebruikers om websites te beheren. Zoals het aanmaken van een pagina waarbij er automatisch een menu-item aangemaakt wordt, zal voor veel gebruikers een welkome vernieuwing zijn.

Ook werd er al gesproken over Joomla 4! De verbeteringen die we daarin tegen gaan komen zullen helemaal een boost geven in gebruiksvriendelijkheid. Een nieuwe interface gebaseerd op Bootstrap 4 die volledig bedacht is vanuit de eindgebruiker. Zoals het hoort dus, wij zijn benieuwd maar op voorhand al ontzettend enthousiast!

Naast Joomla waren er ook veel algemene onderwerpen op gebied van internetoplossingen. Er werd ingegaan op nieuwe mogelijkheden in bestaande technieken zoals MySQL ondersteuning voor JSON en GeoCaching. Ook interessant: Progressive WebApps waarmee het mogelijk is om Apps te lanceren zonder dat er een App Store aan te pas komt. Nieuwe onderwerpen die we in de gaten moeten houden zoals Google AMP en het Internet of Things. Deze laatste is zeker een interessante die steeds meer een rol gaan krijgen in ons dagelijks leven. Informatie delen en interactiviteit vind al volop online plaats. Daar komt nu een hele wereld aan apparaten bij, die nu al onmisbaar voor ons zijn. En het mooiste is: dit kan, en zal allemaal samen gaan werken.