Terug naar overzicht

Grafisch ontwerp voor SharePoint 2013

22 juli 2013

Wat is SharePoint?

Voor wie SharePoint nog nieuw is: SharePoint is een digitale locatie voor het opslaan, ordenen, delen en gebruiken van gegevens vanaf vrijwel ieder apparaat. Je hebt alleen een browser nodig waarmee je deze omgeving kunt benaderen.

SharePoint 2013 grafisch design

De vormgeving van een SharePoint website wordt bepaald door een zogenaamde Master Page in combinatie met een Page Lay-out. De Master Page zorgt voor de navigatie en is van toepassing op de hele SharePoint omgeving. De Page Layout bepaalt de indeling van een pagina. Eén SharePoint website kan dus meerdere page layouts hebben. Daarnaast is het mogelijk om met een theme te werken. Hierin kunnen lettertype en kleurstelling aangepast worden. Omdat de mogelijkheden hierin erg beperkt zijn komen we dit in de praktijk niet vaak tegen.

SharePoint Master Page

Bij SharePoint 2010 waren ontwikkelaars aangewezen op het gebruik van SharePoint Designer of Microsoft Visual Studio om Sharepoint Branding toe te passen. In SharePoint 2013 is het eenvoudiger gemaakt om een eigen vormgeving op SharePoint websites toe te passen. Hierbij kun je in een zelf gekozen programma met de Design Manager een SharePoint website ontwikkelen en deze vervolgens automatisch omzetten naar een SharePoint Master Page. Geavandceerdere ontwerpen vragen nog wel om een specifiek ontwikkelde Master Page omdat hierin meer controle over gebruikte elementen mogelijk is.

Grafisch ontwerp voor SharePoint

Buro26 kan voor jou niet alleen vormgeving voor SharePoint technisch ontwikkelen maar ook een grafisch ontwerp uitwerken dat past binnen de huisstijl van jouw organisatie. Lees meer over SharePoint vormgeving.