Terug naar overzicht

Online adverteren met Google Ads

06 jan 2017

2017 het jaar van online adverteren!

Online adverteren werkt. Dat is goed nieuws voor ons als internetbureau en voor jou als lezer, want wij helpen je graag hiermee. Voor sommige misschien nog abstract en ontastbaar, maar online adverteren is dichterbij en eenvoudiger dan je denkt.

Als internetbureau zijn wij Google Ads Certified Partner. Dit houdt in dat we mee doen aan het online programma ‘Google Partners’. Daar leggen wij examens af en vergaren wij kennis over het juist opzetten van advertentiecampagnes met Google Ads. Maar eerst even een stap terug.

Waarom zou je online adverteren?

Voordeel 1: Meetbare resultaten

Een groot voordeel is dat je ‘return on investment’ meetbaar is. Je kunt zien hoeveel mensen je advertenties bekijken, met welke zoekintentie, waar ze nog meer naar zochten, uit welk deel van het land bezoekers komen, op welke apparaten er werd gezocht, welke tijden er werd gezocht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Voordeel 2: Doelgericht adverteren

Je kunt advertenties specificeren naar locatie, datum, tijd en zoekgedrag. Een loodgieter die bijvoorbeeld alleen adverteert in Werkendam krijgt zo mogelijke klanten uit alleen die regio die op zijn advertentie klikken.

Voordeel 3: Remarketing

Remarketing is een methode om je bezoekers en hun gedrag en interesses te herkennen en opnieuw te benaderen. Door mensen die je website of webshop hebben bezocht te herinneren aan jouw dienst of product wordt de kans groter dat er daadwerkelijk een aankoop of afname van een dienst wordt gedaan.

Hoe werkt adverteren met Google Ads?

In Google Ads maken we advertenties met gekoppelde zoekwoorden aan. Als mensen op deze woorden zoeken wordt de advertentie getoond in Google. Daarbij hoort ook het instellen van het budget, elke klik kost namelijk geld. Daarnaast zijn er nog vele variabelen die we kunnen inzetten om jouw advertentie boven die van je concurrenten te krijgen.

Wat kost Google Ads?

Dat is het mooie van Google Ads. Dit kan je zelf bepalen. Google Ads werkt met een dagbudget. Je kan deze op ieder moment wijzigen of stoppen. Vanaf € 10,- per dag kun je al een campagne opzetten.

Wil je ook adverteren? Bel ons eens en we nemen de mogelijkheden me je door!

Adwords posities