Terug naar overzicht

Responsive design

27 okt 2014

Responsive design is een term die je al snel tegenkomt wanneer je je gaat verdiepen in een nieuwe website. Maar wat is dit nu eigenlijk? Het is de term die gebruikt wordt voor een website die zich aanpast naar de beschikbare breedte van je scherm.  Je kan daardoor een andere indeling krijgen op je smartphone dan op je tablet of computer.

responsive design

Wanneer er bijv. geen ruimte is om 4 kolommen naast elkaar te tonen worden er maar 2 getoond. Ook teksten kunnen in een aangepaste lettergrootte getoond worden. Elementen kun je verbergen of juist tonen op een bepaalde breedte.  Het doel is om de gebruikersvriendelijkheid te vergroten voor de verschillende manieren waarop je een website kunt bekijken.

Hoe werkt responsive design?

Wij maken gebruik van een standaard framework om de responsive design techniek in te zetten. Dit framework heet Bootstrap en is ontwikkeld door ontwikkelaars van Twitter. Er wordt gewerkt met 4 formaten: mobile, tablet, medium en large desktop. We beginnen met het maken van een goed interactie model. Daarna wordt deze in vormgeving uitgewerkt om vervolgens technisch ontwikkeld te worden. We kunnen Bootstrap in combinatie met een CMS (websitebeheersysteem) inzetten. Dit hebben we al gedaan voor Joomla, Wordpress en responsive design voor SharePoint 2013.