Terug naar overzicht

Top 5 meest gemaakte fouten in websites

10 mei 2012

We doen allemaal wel eens wat fout, maar het goede nieuws is dat we leren van onze fouten. Wat zijn de meest voorkomende fouten in websites? En hoe moet het dan wel? Scott Ellis, een Amerikaanse web/mobile developer, vertelt het:

1. Goedkope webhosting

Goedkope website hosts hebben als gevolg dat jouw website met duizenden andere websites op een drukke server zit, waardoor de laadtijd van je pagina omhoog gaat. Dat heeft een impact op je SEO: Google houdt bij hoe snel je pagina laadt, en zendt je meer traffic als je website dat aan kan.

2. Slechte planning en/of te ambitieus

Weet wat je wil met je website en werk het nauwkeurig uit. Doe research naar vergelijkbare websites in jouw niche.

3. Verkleinen van foto's & plaatjes

Een andere veel gemaakte fout is het gebruik van te grote foto’s en die vervolgens te re-sizen op je website. Als je een banner ruimte hebt van 150×150 bijvoorbeeld, gebruik dan ook een fotootje van 150×150. Doe je dit niet, dan kan dit de laadtijd van je website verlengen en de bandbreedte vergroten.

4. Teveel en slecht gebruik van advertenties

We willen allemaal geld verdienen met websites, maar denk goed na voordat je je website belaadt met advertenties. Google houdt in de gaten hoeveel advertenties je hebt geplaatst, en houdt niet van teveel advertenties.

5. Content, content, content

De inhoud van je website is de reden waarom mensen naar je website komen – en ook waarom ze terugkomen. Zorg dus voor regelmatige updates met goede, relevante content.

Lees het complete artikel op www.frankwatching.com/top-5-meest-gemaakte-fouten-in-websites