Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen een Facebookpagina en groep?

26 sept 2016

Facebookpagina's zijn bedoeld voor organisaties, bedrijven, beroemdheden en merken. Vanuit de pagina wordt gecommuniceerd met mensen die de pagina leuk vinden. Groepen zorgen dat mensen met dezelfde interesses met elkaar kunnen communiceren. Das was het korte antwoord, maar er zijn meer verschillen.

Het is goed om de verschillen te begrijpen om een juiste keuze te maken. De meeste mensen zullen bekend zijn met Facebookpagina's en veel bedrijven hebben ook een Facebook bedrijfspagina, maar Facebook groepen heeft ook voordelen. Hieronder een een lijstje met de verschillen.

Facebookpagina's

Wie kan mijn pagina zien?

Het idee van pagina's is dat ze openbaar zijn en dat zijn ze dus ook. Je wilt juist informatie delen over jouw product of dienst en daarmee merkbekendheid vergroten.

Voor wie zijn pagina's bedoeld

Iedereen op Facebook kan een pagina leuk vinden. Zodra je de pagina leuk vindt ontvang je updates op je eigen tijdlijn van de pagina die je leuk vindt. Er is geen limiet aan "vind-ik-leuks". Je kan mensen uitnodigen om je pagina leuk te vinden die je als vriend hebt. Ook is het mogelijk om als pagina andere pagina's leuk te vinden.

Hoe worden updates geplaatst en meldingen ontvangen?

Je kan bij paginarollen in de instellingen meerdere beheerders toevoegen. Met verschillende beheerdersrechten kunnen beheerders updates plaatsen en al dan niet informatie van de pagina wijzigen. Eigenaars van de pagina kunnen ook de paginastatistieken bekijken en zo de groei van activiteiten op de pagina bekijken.

Facebookgroepen

Wie kan mijn Facebookgroep zien?

Bij groepen heb je de mogelijkheid om naast openbare instellingen ook een zogenaamde besloten of gesloten groep te maken. Zo kunnen alleen mensen in de de groep die toegang krijgen.

Voor wie zijn groepen bedoeld?

Groepen zijn het effectiefst met een klein aantal leden. Waarneer een aantal leden voor de groep is bereikt worden bepaalde functies beperkt. Je kan denken aan groep mensen op dezeflde afdeling op het werk of een platform voor specifiek onderwerp. Er kan informatie gedeeld worden en bestanden worden uitgewisseld. Iedereen kan een groep aanmaken of een verzoek indienen om bij een groep lid te worden.

Hoe worden updates geplaatst en meldingen ontvangen?

Leden van de groep ontvangen standaard meldingen wanneer een lid een bericht in de groep plaatst. Als lid kun je deelnemen aan chats, foto's uploaden naar gedeelde albums, samenwerken aan groepsdocumenten en alle bevriende leden uitnodigen voor groepsevenementen.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je hier vragen over? Mail dan je vragen naar matthias@buro26.nl. We zetten regelmatig pagina's op voor klanten en helpen met de juiste instellingen.