Ook bij jullie in het bedrijf of in de organisatie is er een website in gebruik. Ideaal gezien wordt daar regelmatig iets op geplaatst om deze actueel te houden. Maar hoe goed zit deze website eigenlijk in elkaar? Kan er eens kritisch naar gekeken worden zonder deze gelijk geheel opnieuw te ontwikkelen?

Of je website nu recent of al wat langer geleden gelanceerd is, je kunt nog steeds met de vraag zitten of de website wel optimaal ingezet wordt. Laat je niet dingen liggen? De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op. Tijdens het ontwikkelen kan er veel aandacht naar het grafisch design gegaan zijn maar is de website niet goed vindbaar in Google. Of de website zit technisch wel goed in elkaar maar het is niet logisch waar je moet klikken om informatie te vinden of een aanvraag te doen. Hoe kom je nu aan de kennis om te beoordelen wat de staat van je website is?

Zelf controleren

Er zijn een aantal online tools beschikbaar waar je de status van je website kunt testen. Wanneer je zoekt op hun naam heb je ze zo gevonden:

  1. Google PageSpeed Insights. Deze tool geeft inzicht in de laadsnelheid en de mobiele bruikbaarheid
  2. Google Mobielvriendelijke test. Een controle of je website geschikt is om mobiel te gebruiken
  3. GTmetrix. Combineert een aantal testen en geeft hier grafische overzichten van
  4. W3C Markup Validation Service. Kijkt naar de HTML-code van de website

Aarzel niet, laat je website checken!

Wil je nog meer duidelijkheid verkrijgen over de status van je website? Laat deze dan extern controleren. Wij van Buro26 kunnen een inventarisatie uitvoeren waarin we naar diverse onderdelen kijken zoals onderscheidend vermogen, gebruiksvriendelijkheid, actualiteit van de vormgeving, content en natuurlijk de technische opbouw. Daarbij worden gelijk ook mogelijke verbeteringen aangegeven. Hierbij heb je een lijst met punten en argumenten voor aanpassingen. Je kunt hiermee naar je eigen internetbureau stappen om deze uit te laten voeren. Mocht het daar niet lukken, laat het dan Buro26 weten, wij helpen je graag ;-)

Ervaring van IMS Werkendam

Leendert Hoogendoorn (directeur): Via via kwamen we met Buro26 in contact voor het onderhouden van onze bestaande Joomla website. Ze hebben een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd. Daarbij kwamen we op nieuwe ideeën voor de indeling en functionaliteit die we zeker gaan doorvoeren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!