2018 | Poort6 | Gorinchem

SharePoint intranet voor woningcoöperatie Poort6

label aanleiding

Een herkenbare huisstijl in alle communicatie bouwt aan een sterke eigen identiteit. Niet alleen voor de buitenwereld maar ook voor medewerkers. Daarom dient ook het intranet op basis van Microsoft SharePoint in de eigen huisstijl van Poort6 getoond te worden.

label aanleiding

Op basis van KlantVenster, een SharePoint oplossing voor woningcoöperaties, hebben wij een eigen SharePoint design voor Poort6 ontwikkeld. We zijn begonnen met een schermindelingen om hiermee de juiste positie voor functionaliteit te bepalen. Daarna zijn deze mock-ups naar de huisstijl van Poort6 vertaald. Daar houdt het echter niet op. Om SharePoint in deze stijl te krijgen dient er een Custom Master Page en Page Layouts ontwikkeld te worden. Het development hiervan hebben wij uitgevoerdt en daarin de aansluiting met SharePoint specifieke functies zo veel mogelijk behouden.

label aanleiding

Een voor medewerkers herkenbare eigen omgeving. De drempel voor acceptatie van SharePoint als intranet is hiermee verlaagd in een portal die met input van de werkgroep zelf bepaald is door Poort6.