2012 | Instituut Van den Heuvel | Hardinxveld-Giessendam

Type-ocean, een online typecursus

label aanleiding

De vorige type-cursus werd nog uitgebracht op een CD-rom. Hoewel inhoudelijk nog goed, was het programma door alle nieuwe technische mogelijkheden en gebruikersverwachtingen niet meer actueel. Tijd voor een grondige vernieuwing!

label aanleiding

Type-Ocean is een unieke online webapplicatie waarin alle expertises van Buro26 ingezet zijn. We zijn gestart met de grafische vormgeving van een nieuw logo, huisstijl en illustraties. We hebben een functioneel ontwerp opgesteld waarin de werking van het oefenen, de voortgang en resultaatbepaling beschreven wordt. Daaruit zijn de verschillende schermen als mock-ups / wireframes uitgewerkt. Deze zijn vervolgens grafisch uitgewerkt.

De gehele technische ontwikkeling is door ons verzorgd. We hebben met gebruik van Open Source modules, zoals een Content Construction Kit (CCK), maatwerk websiteontwikkeling in PHP en jQuery dit type-platform gerealiseerd. Licenties, iDeal betaling, oefeningen volgens een verhaallijn, resultaatberekening met o.a. de Levenshtein methode en het pelikanen spel zijn enkele functionaliteiten die we ontwikkeld hebben. In 2017 is een forse vernieuwing aan het systeem doorgevoerd. Technisch weer helemaal actueel!

Buro26 weet, in goed onderling overleg, onze ideeën steeds praktisch vorm te geven. Wij stellen hun expertise, klantvriendelijkheid en snelle interventie, wanneer nodig, zeer op prijs. Ons project is ook hun project, waarvoor zij zich verantwoordelijk voelen.

Bert van den Heuvel, Eigenaar