Handmatige Search Engine Optimalisatie

H1

De H1 wordt in het template getoond en hoeft niet zelf met HTML aangegeven te worden. Hij is aan te passen door de Titel te veranderen van een artikel of categorie. Wanneer je de alias daarna leeg maakt wordt deze automatisch gevuld vanuit de titel. De alias wordt gebruikt om de URL op te bouwen.

Browsertitel

Als standaard wordt de browser-titel vanuit de titel van het artikel of categorie weergeven. Mocht je deze willen aanpassen dan kan dat via het menu-item: Menu's > "Hoofdmenu" > "Menu item" > Pagina Weergave > Browserpaginatitel

URL

De url wordt opgebouwd op de verschillende manieren voor artikelen en categorieën. De standaard hierbij staat hieronder beschreven. Let op, er zijn afwijkende instellingen mogelijk.

• Domeinnaam
  • Alias van de categorie waar het artikel in staat, gevolgd door eventuele subcategorieën
  • Alias van het artikel
  • Een pagina extentie (.html)

Je krijgt dan https://www.buro26.nl/webontwikkeling/websites.html

De URL is in te stellen door de alias van een artikel of categorie aan te passen. Wij hebben het component sh404sef geïnstalleerd. Dit component zorgt voor een aantal verbeteringen in de website en houdt ook een cache bij van alle URL’s. Wanneer je de alias aanpast dient deze cache geleegd te worden. Wanneer deze opnieuw opgebouwd wordt zal de URL de nieuwe alias gaan volgen. Het is ook mogelijk om 301-redirects in te stellen via sh404sef

Om deze wijzigingen toe te passen moet wel de sh404SEF Cache geleegd worden.

Meta omschrijving

De meta-omschrijving wordt gebruikt om een tekst te tonen in de resultaten bij Google na een zoekopdracht. Je krijgt eerst de naam van de pagina, daaronder 2 zinnetjes met toelichting.

meta omschrijving

Deze is te bewerken per artikel of categorie onder het tabblad Publicatie. Wanneer deze niet ingevuld is gebruikt Google de eerste content die gevonden wordt op een pagina.

Alt teksten afbeeldingen

Een artikel kan een vast ingestelde afbeelding hebben. Een voorbeeld is de intro-afbeelding in een blogweergave of een grote afbeelding op de pagina zelf. Deze worden in het template gebruikt om op de juiste plek te tonen. De Alt-teksten zijn te bewerken onder het tabblad Afbeeldingen en links.

In de content zelf kunnen ook afbeeldingen opgenomen worden. De Alt-teksten voor deze afbeeldingen zijn te bewerken via de WYSIWYG-editor. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een afbeelding en kies uit het submenu "Insert/Edit image". Verander hier het veld "Alternate tekst".