SharePoint

Wel een portal, intranet of website op basis van SharePoint maar wil je niet de standaard Master Page gebruiken? Het is mogelijk het uiterlijk van SharePoint volgens een eigen design vorm te geven.

sharepoint intro

Grafisch ontwerp voor SharePoint 2013

SharePoint is een product van Microsoft waarmee een complete portal kan worden ingericht voor gebruik als intranet of website. Belangrijke functies van SharePoint zijn communicatie, informatie zoeken en vinden, online samenwerken, documenten delen en nog veel meer. SharePoint heeft een standaard grafisch uiterlijk. Wij bieden de mogelijkheid om een eigen vormgeving toe te passen ter vervanging hiervan.

Custom Master Page laten ontwikkelen

Het uiterlijk van SharePoint is aan te passen via een zogenaamde Master Page en Page Layouts. Hierin kan naast de kleurstelling ook de indeling van pagina’s aangepast worden.

Eigen design in SharePoint

Een eigen design geeft een vertaling van een huisstijl naar SharePoint. We kunnen dezelfde grafisch lijn volgen die vanuit overige uitingen al zichtbaar is. Bij het ontwerpen houden wij als uitgangspunt dat het design de inhoud moet versterken en de gebruiksvriendelijkheid moet verbeteren.

Maatwerk design

Is er nog geen huisstijl? Komen er maatwerk functies in SharePoint of gaan er eigen Web Parts gebruikt worden? Een andere inrichting van de portal? Of dienen er meerdere varianten ontwikkeld te worden vanuit één uniek grafisch ontwerp? Er zijn vele mogelijkheden, we bespreken ze graag!

Ervaring met SharePoint vormgeving

We doen dit al heel wat jaren en hebben ervaring met de volgende versies opgebouwt:

  1. Vormgeving voor SharePoint 2003
  2. Grafisch design voor SharePoint 2007
  3. Eigen ontwerp in SharePoint 2010
  4. SharePoint 2013 in eigen huisstijl
  5. Alvast voorbereiden op een design voor SharePoint 2016?

Ben je aan het overstappen naar een nieuwe SharePoint versie? Ondanks dat Microsoft aangeeft dat je de Master Page kunt migreren zitten daar in de praktijk een aantal nadelen aan. Een nieuwe Master Page geeft de mogelijkheid om dit direct met nieuwe technieken zoals responsive design te doen. Wij kunnen je adviseren om de gewenste vormgeving op de juiste manier toe te passen.