WordPress

WordPress is een beheersysteem (CMS) waarmee je gemakkelijk een website kunt maken en onderhouden. WordPress is in 2003 begonnen als simpel CMS om een weblog mee te maken maar heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor is het mogelijk om complete websites te ontwikkelen met behoudt van de eenvoudige werkwijze.

Open Source

WordPress is te gebruiken onder een Open Source licentie. Er is een grote community ontwikkelaars en gebruikers. Dit levert een enorme hoeveelheid mogelijke uitbreidingen op aan themes en plugins. De eenvoud van dit CMS heeft het tot meestgebruikte CMS wereldwijd gemaakt.

wordpress intro

WordPress is geprogrammeerd in PHP en werkt met een MySQL database om alle gegevens in te kunnen bewaren.

Plugins

Wat je ook zoekt, er is al snel een plugin beschikbaar waarmee je functionaliteit aan WordPress kunt toevoegen. Deze zijn meestal gratis of tegen een kleine vergoeding gemakkelijk te verkrijgen. Het kiezen van een plugin dient wel zorgvuldig te gebeuren omdat ze niet allemaal van goede kwaliteit zijn. Wanneer een bepaalde functionaliteit niet beschikbaar is kunnen wij deze zelf programmeren binnen het WordPress systeem.

Op de officiële WordPress website is meer over dit populaire CMS te lezen en zijn demo’s te bekijken: https://wordpress.org/

Themes

Er zijn veel standaard themes beschikbaar maar je website wordt pas uniek en compleet in je eigen huisstijl wanneer deze met een eigen vormgeving ontwikkeld wordt. Tegenwoordig is dat altijd uitgevoerd volgens de principes van responsive design.