Joomla

Joomla 3 is een vrij verkrijgbaar en erg populair CMS. Het Joomla CMS staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Wij maken al vanaf het eerste begin gebruik van het Joomla en kennen het daarom door en door. Dit CMS is gebaseerd op het Open Source principe. De broncode is openbaar waardoor iedereen Joomla kan aanpassen, verbeteren en aanvullen.

Open Source

Joomla kent een wereldwijde gemeenschap (community) van experts en enthousiastelingen. Deze community staat garant voor het verschijnen van nieuwe versies en updates.

joomla intro

Compleet systeem

Joomla is geprogrammeerd in PHP en werkt met een MySQL database om alle gegevens in te kunnen bewaren.

Voor het gebruik van het systeem hoeft er geen licentie betaald te worden. Er zijn al veel standaardcomponenten aanwezig zoals een nieuwssysteem, gebruikersbeheer en meertaligheid.

Joomla extensies

Daarnaast zijn er veel uitbreidingen (extensies) verkrijgbaar. Deze zijn meestal gratis of tegen een kleine vergoeding gemakkelijk te verkrijgen binnen de Joomla gemeenschap. Wanneer een bepaalde functionaliteit niet beschikbaar is kunnen wij deze zelf programmeren binnen het Joomla systeem.

Op de officiële Joomla website is meer over dit populaire CMS te lezen en zijn demo’s te bekijken: www.joomla.org/3/nl

Template

De vormgeving van een Joomla website is volledig aan te passen via het ingebouwde template systeem. Er zijn standaard templates verkrijgbaar of we kunnen een eigen template ontwikkelen. Door eerst de gewenste vormgeving uit te werken om deze vervolgens als Joomla template te ontwikkelen ontstaat er een eigen unieke website met de voordelen van een standaardsysteem voor het beheer.

Weetje: De naam "Joomla" komt van het woord "Jumla" uit het Swahili. Het betekent letterlijk "allemaal samen" of "als geheel".