Website laten maken in Joomla?

Bij Buro26 ontwikkelen we websites op basis van het Joomla CMS. 

Wat is een CMS?

Een CMS is een websitebeheersysteem waarmee je eenvoudig, zonder technische kennis, zelf je website kunt beheren. Zo kun je teksten, foto’s, video’s en menu-items naar eigen inzicht aanmaken en wijzigen. 

Het Joomla CMS staat vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Wij maken al vanaf het eerste begin gebruik van Joomla (toen nog Mambo) en kennen het daarom door en door. 

Open Source

Dit CMS is gebaseerd op het Open Source principe. De broncode is openbaar waardoor iedereen Joomla kan aanpassen, verbeteren en aanvullen.

Joomla kent een wereldwijde gemeenschap (community) van experts en enthousiastelingen. Deze community staat garant voor het verschijnen
van nieuwe versies en updates. 

Joomla-logo

Joomla 3

Joomla is een vrij verkrijgbaar en erg populair CMS. Joomla is geprogrammeerd in PHP en werkt met een MySQL database om alle gegevens in te
kunnen bewaren. 

Voor het gebruik van het systeem hoeft er geen licentie betaald te worden. Er zijn al veel standaardcomponenten aanwezig zoals een nieuwssysteem, gebruikersbeheer en meertaligheid.  Daarnaast zijn er veel uitbreidingen (extensies) verkrijgbaar. Deze zijn meestal gratis of tegen een kleine vergoeding gemakkelijk te verkrijgen binnen de Joomla gemeenschap. Wanneer een bepaalde functionaliteit niet beschikbaar is kunnen wij deze zelf programmeren binnen het Joomla systeem. 

Op de officiële Joomla website is meer over dit populaire CMS te lezen en zijn demo’s te bekijken: http://www.joomla.org/3/nl 

Weetje: De naam "Joomla" komt van het woord "Jumla" uit het Swahili. Het betekent letterlijk "allemaal samen" of "als geheel".