Applicaties

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een softwareprogramma dat online op een webserver draait en is door de gebruiker te bedienen via de webbrowser. 

Een webapplicatie heeft vele voordelen. Je bent niet meer zelf verantwoordelijk voor servers, updates en andere ICT-randvoorwaarden om de software beschikbaar te stellen. Een internetverbinding is voldoende om toegang te krijgen en het werkt gelijk op desktops, tablets en smartphones.

Vanuit de gebruiker

In een goede applicatie staan de wensen en dagelijkse handelingen van de gebruikers centraal. Maar 1x data centraal invoeren, geen overbodige handelingen of snel overzicht voor de ondernemer? Door vooraf de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en goed op elkaar af te stemmen wordt het werk makkelijker en met meer plezier gedaan vanuit de nieuwe webapplicatie.

Koppelen

Steeds meer softwareleveranciers stellen hun pakket open. Daardoor kun je vanuit een webapplicatie koppelen met de systemen van klanten of leveranciers maar ook met software die al in gebruik is binnen je eigen organisatie zoals het CRM of de administratie. Ook het koppelen met de “marktplaatsen” binnen jouw branche is mogelijk. Data centraal invullen en op meerdere plekken weer tonen.

Aanpak

Wij ontwikkelen jouw software volgens het Agile ontwikkelproces (SCRUM). Je bent daardoor betrokken bij de ontwerpers en het ontwikkelteam. Zo werken we samen, stapsgewijs, naar de perfecte softwareoplossing. Je blijft op de hoogte en in control.

Uit de praktijk

We hebben webapplicaties ontwikkeld om vraag en aanbod te matchen, een ledenregister met koppelingen, om voorraad bij te houden en aan diverse externe portalen te linken, bedrijfsprocessen in kaart te brengen met managementinformatie etc.