Apps

Smartphones en tablets

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken. De mogelijkheden zijn met de komst van smartphones en snellere dataverbindingen enorm toegenomen. Apps zijn continue beschikbaar en websites worden steeds meer mobiel bezocht. Bij sommige consumentgerichte websites al meer dan 50% van het totale aantal bezoekers.

Sinds de komst van de iPad komen er steeds meer tablets op de markt. Functioneel komt er veel overeen met een smartphone maar door het grotere scherm kent het een eigen gebruik.

Mobiele site of responsive design

De standaard weergave van een website is vaak niet de meest optimale vorm voor mobiel gebruik. Door alleen relevante informatie en functionaliteit aan te bieden in een speciale ontworpen interface krijgen mobiele bezoekers een gebruiksvriendelijke omgeving te zien. De meestgekozen oplossing is om 1 website met meerdere weergaves te ontwikkelen (responsive design).

Native app

Een app gebruikt de volle mogelijkheden van een toestel en kan via een App Store aan gebruikers worden aangeboden. Nadeel is dat er is geen standaard platform is waarmee smartphones werken.  Elke omgeving (iOs, Android, Windows Mobile) vraagt een eigen app. Wij ontwikkelen met het Adobe PhoneGap framework waarmee je 1x ontwikkelt en kunt uitrollen naar de verschillende platformen. 

Web app

Een website specifiek ontwikkelt voor mobiel gebruik kan dezelfde gebruikerservaring geven als een app. Daarbij staan alle bestanden volledig online en kunnen daardoor makkelijk aangepast worden. Je gebruikt een mobiele website via de browser van je smartphone of tablet.